Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Leidschendam-Korte, mislukte overval bij McDonalds

De overval op de McDonald’s in winkelcentrum Leidsenhage duurt op zondag 19 mei slechts dertig seconden. In die tijd heeft de overvaller het personeel flink bedreigd met een vuurwapen. Een gezin dat wilde gaan eten, vlucht in paniek naar buiten. Geen Happy Meal voor deze mensen. Omdat de kassa niet open gaat, is de dader zonder buit vertrokken.

De overvaller komt op zondag 19 mei om 19.50 uur binnen bij het restaurant aan de Berberis in Leidschendam. Hij loopt door tot achter de counter, bedreigt een medewerkster en roept dat de kassa open moet. Omdat zij wegloop, richt de overvaller zich op een andere medewerker. Ook hij krijgt het wapen op zich gericht.

De medewerker had geen pasje voorhanden waarmee de kassa opengemaakt kan worden. De overvaller blijft dreigen en roepen om geld, maar is vervolgens zonder buit vertrokken. Het personeel en de klanten blijven geschrokken achter.

Zwarte kleding en witte schoenen

De overvaller is een blanke man van mogelijk tussen de 17 en 23 jaar. Hij is opvallend lang, zo’n 1,90 meter. Hij is slank en droeg een zwarte trui met een capuchon, die hij op had. Voor zijn gezicht had hij een zwarte doek tot over zijn neus. In die doek zat ook iets wits. Er is gezien dat hij donkerblond haar heeft.

De man droeg een zwarte trainingsbroek met witte strepen aan de zijkant en een embleem op het rechterbeen. Hij droeg opvallende witte sneakers en had een zwart met wit plastic tasje bij zich, mogelijk van de winkel Footlocker. Het vuurwapen was zwart met een oranje of rode punt aan de voorkant.