Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Leiden-Man mishandeld en beroofd na bezoek aan shishalounge

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november 2019 zit het slachtoffer met wat vrienden in de Lounge 54 aan De Genestetstraat in Leiden. Een van de verdachten draagt een Ajax-trainingspak.

Even voor half 1 ‘s nachts gaat het slachtoffer weg. Uit onderzoek is gebleken dat het 21-jarige slachtoffer in de bar door een man geobserveerd wordt. Als het slachtoffer vertrekt wordt hij buiten opgewacht door vier mannen die hem mishandelen en beroven van zijn persoonlijke eigendommen. Er worden camerabeelden getoond van de mishandeling en van de man die het slachtoffer in de bar observeert.

Een 21-jarige man is door vier mannen mishandeld en beroofd voor een shishalounge aan de De Genestetstraat in Leiden. Er zijn beelden waarop één belager is te zien. Ook staat er een andere man op, van wie de politie graag wil weten wie het is.

Het slachtoffer is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 september met wat vrienden in Lounge 54. Rond 0.30 uur gaan de vrienden naar huis en ook de 21-jarige man maakt aanstalten om te vertrekken. Hij loopt alleen naar buiten. Daar wordt hij opgewacht door drie mannen, die hem mishandelen en beroven. Ook een man die binnen in de shishalounge zat, komt naar buiten en doet mee met de mishandeling en beroving.

Als het slachtoffer naar binnen weet te vluchten, gaan zijn belagers er vandoor. De man zakt in elkaar en wordt door medewerkers van de shishalounge geholpen. Hij zit onder de blauwe plekken en heeft last van zijn rug en zijn knie. Er zijn een aantal waardevolle spullen weg en zijn koptelefoon is vernield.

Beelden van twee mannen
Op bewakingsbeelden zijn twee mannen te zien die de politie zoekt. Eén van hen draagt een trainingspak van Ajax met het Ziggo-logo en heeft het slachtoffer mogelijk in de gaten gehouden in de shishalounge. Op het moment dat hij naar buiten loopt, loopt de man achter hem aan. Hij kijkt even door het raam naar de mishandeling buiten, seint naar een andere man die binnen is dat hij stil moet zijn en praat nog even met die man.

De man in het Ajax-trainingspak gaat vervolgens naar buiten om mee te doen met de mishandeling en vlucht daarna weg. De andere man blijft binnen en kijkt door het raam naar wat er buiten gebeurd. Als het slachtoffer gewond binnenkomt en in elkaar zakt, doet hij niets om hem te helpen.