Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Leiden – Man knijpt tijdens treinreis in vrouwenbillen

Een man heeft vier vrouwen lastiggevallen op Leiden Centraal en in de trein van Leiden naar Alphen aan den Rijn. Een jonge vrouw werd door hem in haar billen geknepen, kort nadat hij ook de billen van haar vriendin had betast. Uit camerabeelden blijkt dat hij nog een vrouw kort aanraakte, en ook de conductrice van de trein is door de man lastiggevallen. ‘Ik was echt overstuur’, vertelt de vrouw die in haar billen is geknepen.

Twee vriendinnen komen op zaterdagavond 21 januari rond 23.40 uur aan op Leiden Centraal. Ze hebben een gezellige avond met vrienden gehad en willen de trein naar huis nemen. Op het moment dat ze door de toegangspoortjes gaan, loopt een man zonder in te checken met hen mee het station in.
De vrouwen blijven nog even staan onderaan de roltrap naar het perron, als de man langs hen loopt en in het voorbijgaan de billen van één van hen aanraakt. De vriendinnen zeggen hier iets van. De man blijft even staan en neemt dan de roltrap naar boven.

De vrouwen moeten ieder met een andere trein mee. De vrouw die net is aangeraakt gaat verder het station in, de ander neemt dezelfde roltrap als de man. Ze komt hem boven weer tegen en hij loopt achter haar aan naar de trein. Ze voelt zich hierdoor totaal niet op haar gemak en besluit haar vriend te bellen.
Als ze in de trein richting Alphen aan den Rijn stapt, doet de man dat ook. Hij komt dichtbij haar staan en lijkt haar wat in te sluiten. Ze vraagt hem of hij haar met rust wil laten en wil weglopen, maar dan knijpt hij in haar billen.

De vrouw schrikt en loopt verder de trein in, maar de man komt opnieuw haar kant op. Als ze weer wegloopt en ergens anders gaat zitten, laat hij haar met rust. ‘Ik was echt geschrokken en overstuur toen ik thuis kwam’, vertelt ze. ‘Ik had echt paniek en vond het vervelendste dat hij mij best een lange tijd lastiggevallen heeft. Ik heb meerdere keren aangegeven dat hij me met rust moest laten. Dat kwam niet over.’
‘Voor degene die iemand dit aandoet, is het een heel kort moment’, zegt ze over de aanranding. ‘Maar als het je overkomt, zit het de volgende keer als je met de trein gaat weer in je hoofd. Ik vind het niet normaal dat mensen denken dat dit een normale manier van met elkaar omgaan is. Het is belangrijk dat hem dat duidelijk gemaakt wordt.’

Uit de camerabeelden blijkt dat de man daarna op zoek gaat naar een nieuw slachtoffer. Zodra er een andere vrouw in de trein stapt, staat hij op en gaat achter haar aan een coupé in. De vrouw voelt zich hierdoor kennelijk niet op haar gemak, staat weer op en loopt ergens anders heen. In het voorbijgaan raakt hij haar kort aan.
Ook de conductrice van de trein krijgt daarna met de man te maken. Hij loopt met haar mee een dienstruimte in, waar ze hem meteen weer uit stuurt. Vervolgens raakt hij haar been aan. Voor de conductrice reden om de man bij het volgende station de trein uit te zetten. Ze weet op dat moment nog niet wat er met de andere vrouwen is gebeurd.

Opvallende jas
De verdachte is duidelijk te zien op camerabeelden, zowel op het station als in de trein. Hij draagt een opvallende jas van het merk Black Squad. Wie hem herkent, wordt gevraagd zich te melden.

plantenbak

bejaarden scammers