Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Leiden – 18-jarige jongen zwaar gewond in gezicht na mishandeling

Bij een mishandeling in Leiden heeft een 18-jarige jongen een gat in zijn wang, gescheurd tandvlees en een gebroken tand opgelopen. Hij raakte samen met twee vrienden betrokken bij een vechtpartij met drie andere jongens. Eén daarvan heeft hem hard in zijn gezicht geslagen met een scherp voorwerp. Naar die verdachte zijn we op zoek.

Drie vrienden zijn in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni wezen stappen in Leiden. Ze sluiten de nacht af door iets te eten bij Top Kebab in de Haarlemmerstraat. Daar komen ze in contact met drie andere jongens, die daar ook iets gaan eten. De sfeer tussen de groepen is meteen al niet goed: er wordt gescholden en gedreigd. In de kebabzaak blijft het daarbij, uiteindelijk vertrekken beide groepen apart van elkaar.

Even verderop, op de Turfmarkt, komen ze elkaar rond 5.00 uur weer tegen. Op bewakingsbeelden is te zien dat er vrijwel meteen een vechtpartij ontstaat tussen de groepen jongens. De 18-jarige wordt daarbij met iets scherps hard op zijn gezicht geslagen. Hij loopt daarbij een gat in zijn wang, gescheurd tandvlees en een gebroken tand op. Waarmee hij is geslagen, is niet duidelijk. Het kan een sleutel zijn, maar ook iets anders.

Na de vechtpartij gaan beide groepen uit elkaar. De politie heeft de groep van de gewonde jongen inmiddels gesproken. Er liggen twee aangiftes en één getuigenverklaring. De andere groep van drie jongens wordt nog gezocht. Eén van hen, degene die met het scherpe voorwerp tegen het hoofd heeft geslagen, wordt verdacht van poging tot doodslag en is daarom als enige herkenbaar in beeld.


Dat neemt niet weg dat de politie de andere twee jongens die met hem in Leiden waren, ook wil spreken. Het groepje was in het gezelschap van twee meisjes, die niet bij de vechtpartij betrokken waren. Zij worden als getuige gezocht.

bejaarden scammers