Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Leiden – 11-jarig meisje betast door man met hond

Een meisje van 11 jaar is vorig jaar november onzedelijk betast door een man die ze kort daarvoor in een park in Leiden had ontmoet. De man liet een hondje uit en het meisje is al spelend met het hondje een stukje met hem meegelopen. Na uitgebreid onderzoek heeft de politie de identiteit van de man nog niet kunnen achterhalen. Daarom worden nu camerabeelden van hem getoond.

Het meisje is op zondagmiddag 14 november aan het spelen in het Tasmanpark in de Zeeheldenbuurt in Leiden. Rond 15.30 uur ziet ze daar een man lopen die een klein wit hondje met krulletjes uitlaat. Ze raakt met hem aan de praat en speelt met het hondje.
Al spelend loopt ze met de man mee het park uit, richting de Willem Barentszstraat. Dat is op zondag een rustige straat, omdat er veel bedrijven zijn gevestigd die dan zijn gesloten. Het hondje rent op een gegeven moment achter een geparkeerde bestelbus en het meisje gaat er achteraan. Achter de bestelbus wordt ze vervolgens door de man onzedelijk betast.

Het meisje weet weg te lopen en als de man uit het zicht is, zet ze het op een rennen. Thuis vertelt ze wat er is gebeurd en de politie wordt gebeld. Diezelfde dag nog begint het onderzoek. Er zijn onder andere camerabeelden bekeken en er is uitgebreid forensisch onderzoek gedaan, dat de nodige tijd heeft gekost.
Uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat er inderdaad een strafbaar feit plaatsgevonden. Maar het heeft nog niet geleid tot een aanhouding. Daarom laat de politie nu beelden van de verdachte zien.


Weggelopen richting De Kooi
Op de beelden is te zien hoe de man met het hondje na de betasting wegloopt over de Willem Barentszstraat, in de richting van de Admiraalsweg en de brug over het water, die naar de wijk De Kooi leidt. De politie hoopt dat iemand hem herkent, mogelijk in combinatie met de hond. Wie is hij?