Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Leeuwarden – Man mishandeld en beroofd van cryptomunten

De 39-jarige bewoner van een appartement aan de Coopmansstraat in Leeuwarden werd op 24 juni 2021 zwaar mishandeld tijdens een overval. De drie daders zijn ruim een uur binnen geweest en maakten waardevolle cryptomunten buit.

Rond 20.40 uur die donderdag werd bij het slachtoffer aangebeld. Drie mannen in groene jacks deden zich voor als storingsmonteurs en vroegen of hij een storing had. Voor hij het wist werd hij bij zijn keel gegrepen en hardhandig de woonkamer in gesleurd, waar hij werd mishandeld. De bewoner moest onder bedreiging de code voor toegang tot zijn cryptomunten geven.

Achtergrond
De overvallers waren ervan op de hoogte dat de bewoner in het bezit was van cryptomunten. Hij heeft het er met een aantal mensen in zijn omgeving over gehad en mogelijk is die informatie via-via bij de daders terechtgekomen. De politie onderzoekt dit scenario nog. Eén van de daders heeft een licht getinte huidskleur en is rond 35 jaar oud. Net als de andere twee mannen droeg hij die avond een groen jack.

Volkswagen Polo
Een paar minuten voor de overval reed een Volkswagen Polo over de Pasteurweg in Leeuwarden. Door het tijdstip en de rijrichting denkt de politie dat het mogelijk de daders waren die in deze auto reden.
Mocht de Polo niets met de overval te maken heeft, wil de politie graag met de inzittende(n) spreken, maar dan als belangrijke getuige(n).

Cryptomunten ‘bevroren’
Transacties van cryptomunten zijn openbaar. De politie kan dus precies zien waar de munten in de afgelopen maanden zijn geweest en waar ze op dit moment zijn.
Concreet heeft het rechercheteam een deel van de buit kunnen ‘bevriezen’, waardoor de criminelen er momenteel niets mee kunnen doen. De volgende stap is om die munten ook daadwerkelijk terug te krijgen bij het slachtoffer.

Boevenvangen_shop
binbin small