Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Leerdam-Vier auto’s gestolen bij garagebedrijf Kuiper

Bij garagebedrijf Kuiper in Leerdam verdwijnen in een paar dagen vier auto’s. De eigenaar ontdekt de diefstallen als hij een telefoontje krijgt van de politie; één van de gestolen auto’s is gecrasht.

UPDATE: Dankzij tips kon de identiteit van drie verdachten worden vastgesteld; twee jonge mannen van 22 jaar uit Zwolle en de gemeente Vijfheerenlanden en een jonge man van 24 uit de gemeente West Betuwe.

JAGUAR
De gecrashte auto blijkt een Jaguar die in Culemborg op de Provincialeweg tegen een lantaarnpaal is gebotst. Als de eigenaar na de melding gaat kijken bij zijn bedrijf ontdekt hij dat er nóg drie auto’s zijn verdwenen: een Mini Cooper, een Mini One en een Peugeot 307.

BEWAKINGSBEELD
De auto’s zijn gestolen tussen zondagavond 9 juni en dinsdagnacht 11 juni. Op bewakingsbeelden is te zien dat op zondagavond 9 juni een man het terrein oploopt. Buiten beeld breekt hij in om de contactsleutel te stelen en rijdt vervolgens weg. De volgende avond lopen twee mannen over het terrein en even later is te zien dat een Mini Cooper het terrein afrijdt. Een half uur later zijn er weer twee mannen te zien; de één rijdt weg in een Mini One en de ander in een Peugeot 307.

De autodieven zijn te zien op bewakingsbeelden

TANKEN
Als de brandstof van de Jaguar op is, gaat de bestuurder op 11 juni ‘s nachts tanken bij het BP tankstation langs de A2 bij Beesd. Daar komt een blanke man (links op de foto) in beeld. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud en heeft blond haar met inhammen. Kort na deze tankbeurt crasht de Jaguar in Culemborg. Ook de tank van de Mini Cooper raakt leeg. De bestuurder van deze auto tankt op 14 juni bij het Esso tankstation aan de A2 bij Beesd. Dit is een blanke man (rechts op de foto) tussen de 20 en 30 jaar met kort, blond haar.

ACHTERVOLGING
Op 18 juni zien agenten de gestolen Mini Cooper rijden op de A2 tussen Utrecht en Vianen. Ze zetten de achtervolging in. De Mini rijdt 190 km/u. Bij Vianen neemt de bestuurder de afslag. Daarna vliegt hij met 150 km/u over de Westelijke Parallelweg. De agenten raken het zicht op de Mini kwijt, maar treffen de auto even later leeg aan op de Ir. D.S. Tuinmanweg in Vianen. De andere auto’s zijn ook teruggevonden. De Peugeot 307 is op 18 juni aangetroffen aan de Appeldijk in Beesd. Op 24 juni meldde een inwoner van Acquoy dat er verdacht lang een Mini One stond bij het Acquoysemeer.

OMGEVING
Omdat de auto’s allemaal redelijk dicht bij elkaar en niet ver van het garagebedrijf zijn teruggevonden, gaat de politie ervan uit dat de daders uit de omgeving Beesd/Leerdam/Culemborg komen.