Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Koog ad Zaan – Vuurwerkbom afgestoken in woonwijk

Op maandagavond 2 augustus is er rond 23.45 uur een ontploffing van zwaar vuurwerk geweest aan het Kuipersveld in Koog aan de Zaan. In het onderzoek naar dit incident zijn we op zoek naar getuigen. In het bijzonder is de recherche op zoek naar twee mannen op een fiets die een paar minuten voor de ontploffing in de richting van het Kuipersveld fietsen. Deze mannen zijn vastgelegd op camerabeeld. Ook is de politie op zoek naar de bestuurder van een scooter die de fietsers rond dit tijdstip op de hoek van De Glazenmaker en Veeringveld passeert. Deze persoon is mogelijk een belangrijke getuige.

Rond 23.45 uur kreeg de politie een melding binnen van een harde ontploffing. De toegesnelde agenten zagen dat op het grasveld bij het Kuiperveld zwaar vuurwerk was afgegaan. De politie startte direct met het (sporen)onderzoek, bekeek camerabeelden en sprak verschillende getuigen. Recentelijk waren er meerdere (soortgelijke) incidenten rondom het Kuipersveld en die hebben een enorme impact op de buurtbewoners. Bij het rechercheonderzoek kan de politie de hulp van getuigen en ieder ander die iets weet goed gebruiken.

Vragen

  • Wie herkent de twee mannen op de fiets? Mogelijk kan de combinatie van deze twee mannen, met de fietsen of met de locatie voor herkenning zorgen. Eén van hen lijkt een kinderzitje op zijn fiets te hebben.
    -Herkent u zichzelf op beeld? Meld u z.s.m. bij de politie
  • Bent of kent u de scooterrijder? Meld u z.s.m. bij de politie
    -Heeft u andere informatie over dit óf over de andere incidenten bij het Kuipersveld?

Zaaknummer:
2021160640

Bekijk de video:

binbin small