Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Kogelregen in Rotterdam-West

Over een spoor van ruim 100 meter aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam-West liggen tientallen kogelhulzen van zowel handwapens als semi-automatische vuurwapens. In de nacht van woensdag op donderdag heeft rond 01:15 uur mogelijk een achtervolging plaatsgevonden waarbij een flink schotensalvo is gelost. De hulzen liggen vanaf de parkeerplaats van de Mevlanamoskee tot onder de spoorbrug. Vooral daar ligt de grond bezaaid.

Wie de schutters waren, op wie is geschoten en wat daar precies aan vooraf ging, is nog een raadsel. Omwonenden zouden naast de schoten ook gegil hebben gehoord. Ze zagen mensen wegrennen en auto’s hard wegrijden. De politie doet al de hele nacht onderzoek. Er zouden tussen de 40 en 45 kogelhulzen zijn aangetroffen. Het zou om munitie van Kalasjnikovs en Škorpions gaan.

We hebben een melding binnengekregen van een #schietpartij ter hoogte van de #abrahamvanstolkweg. Er zijn nog geen sporen van slachtoffers en/of verdachten. Wel zijn er meerdere hulzen aangetroffen. De politie doet onderzoek.

Eerder in de nacht werd ook geschoten in de wijk Ommoord. Daarbij raakte een man gewond. Kort daarna hield de politie twee verdachten aan.