Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Justitie keert 30 duizend euro uit aan tipgevers in moordzaak Zwijndrecht

De 49-jarige Minh Nghia V., uit Dordrecht die verdacht wordt van de moord op de 66-jarige vrouw Michel uit Dordrecht en poging tot moord op haar 38-jarige dochter Anneke uit Rotterdam moet drie maanden langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de Rotterdamse rechtbank donderdag besloten.
V., die ook wel Lucky wordt genoemd, wist vijf weken uit handen van politie te blijven nadat hij de twee vrouwen op klaarlichte dag op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht onder vuur nam. Zaterdag 25 februari werd hij op een bruggetje in Schiedam klemgereden door een speciale politie-eenheid.


Tipgeld uitgedeeld
De hoofdofficier van justitie loofde een beloning van 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidde tot de aanhouding. Twee mensen hebben waardevolle informatie gegeven, zij krijgen allebei een deel van de beloning.
De politie en het OM zijn nog steeds bezig met het onderzoek, ook nu de verdachte vastzit. De nadruk ligt nu op het in kaart brengen van wat er in die vijf weken is gebeurd en door wie V. is geholpen om uit handen van de politie te blijven.


Hulp op de vlucht
V. liet eerder via zijn advocaat weten niet te zijn geholpen. Hij zou ook niet ondergedoken zitten, maar was bezig geld te verzamelen om aan Anneke te geven, de ex die hij levensgevaarlijk verwondde met zijn vuurwapen. De verdachte claimt via zijn advocaat ook dat hij de vrouwen helemaal niet neer wilde schieten. Wel stonden direct na het schietdrama op verschillende plekken auto’s klaar zodat V. steeds van auto kon wisselen. Die auto’s werden later achtergelaten en leeg gevonden door de politie. Het OM denkt dus dat hij weldegelijk is geholpen.