Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Jongen (17) overleden bij steekpartij in Den Haag


Bij een steekpartij op de Rijswijkseweg in Den Haag is donderdagavond een 17-jarige jongen overleden. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Er is nog niemand aangehouden, meldt de politie.
Het incident gebeurde rond 20.20 uur. Het slachtoffer lag voor een supermarkt en kledingreparatiewinkel op de Rijswijkseweg, net na de kruising met de Goudriaankade. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten massaal uit.

Agenten schermden de werkzaamheden van het ambulancepersoneel af met doeken. De 17-jarige jongen is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Later is een witte tent neergezet. Een deel van de straat werd afgezet en tram 1, 15, 16 en 17 en bus 26 reden om op last van de politie.

Vrouwen in tranen
Het incident trok veel bekijks. Onder meer bekenden van de jongen uit de Ghanese gemeenschap meldden zich aan de politieafzetting. Vrouwen waren in tranen. Ook groepen jongeren verzamelden zich rond de plek van de steekpartij. Ze wilden geen vragen beantwoorden. De steekpartij vond plaats op bijna dezelfde plek waar in december 2019 de 20-jarige Bilal Aydin werd doodgestoken. De verdachten in die zaak staan komende week voor de rechter. Op de Rijswijkseweg ter hoogte van de Goudriaankade doet de politie nog altijd onderzoek nadat een jongen van 17 werd doodgestoken. De politie laat weten dat er uitvoerig onderzoek wordt gedaan. Dat onderzoek duurde tot in de nacht. Naar de dader of daders van de steekpartij wordt nog gezocht. Wie getuige is geweest, wordt gevraagd zich te melden.