Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Inbrekers doen deur open voor politie

Dankzij een beveiligingscamera in de woning van een 82-jarige vrouw kon haar zoon zien dat vier onbekenden in haar woning de boel aan het leegroven waren. Het viertal was dinsdag aan de Nevenstede in Den Haag kastjes aan het openen en zocht naar waardevolle spullen. Vijftien minuten later werden zij aangehouden, nadat de zoon de politie had gewaarschuwd. Een van de inbrekers opende zelfs de deur toen de agenten aanbelden.
Het slachtoffer had kort daarvoor de deur opengedaan nadat drie vrouwen en een man aanbelden. De vier liepen de woning in en stelden zich voor als nieuwe buren die dit met cake wilden vieren met de bewoonster. De bewoonster werd in de keuken afgeleid door één van de vrouwen, terwijl de andere drie de woning doorzochten.

Haar zoon, die live zag wat er gebeurde, probeerde zijn moeder te bellen om haar te waarschuwen, maar kreeg haar niet te pakken. De politie werd intussen ook gealarmeerd waarna agenten naar de woning gingen. Na aanbellen deed één van de vrouwen de deur open. De drie vrouwen van 23, 28 en 59 jaar en de 50-jarige man werden hierna aangehouden. De jongste verdachte komt uit Capelle aan den IJssel en de andere drie uit Rotterdam.

bejaarden scammers