Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Huis in Rotterdam beschoten

In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 01:00 een huis aan de Kegelstraat in Rotterdam-Hillesluis beschoten. De politie vond vijf kogelhulzen op straat. In de voordeur zaten vijf kogelgaten.
Drie kogelgaten zaten in het hout van de deur, twee zaten in het glas. Dat meldt de Rotterdamse politie. Er zijn zover bekend geen gewonden. Kort na de schietpartij arresteerde de politie een 28-jarige man uit Barendrecht en een 41-jarige man uit Rotterdam.


Tijdens de jacht op een van de verdachten die de politie in de boeien sloeg, vond de politie een explosief onder een auto. Die stond een paar honderd meter verderop geparkeerd aan de Asterstraat in de wijk Bloemhof.
Explosief onder auto, mogelijk geen doelwit
Het is niet duidelijk of de auto doelwit was, volgens een woordvoerder van de politie. “Een van de verdachten hield zich schuil achter de auto. Daardoor vond de politie tijdens het sporenonderzoek het explosief.”
Mogelijk heeft deze verdachte het explosief daar gedumpt zodat de politie hem er niet mee zou betrappen?, is de vraag aan de politie. “De herkomst van het explosief wordt onderzocht”, aldus de woordvoerder.
De Explosieven Opruimingsdienst was rond 6:15 ter plaatse en stelde het explosief rond 7:00 veilig.

Boevenvangen_shop
binbin small