Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Hilversum – Man plaatst brandbom bij GGZ-instelling

In de vroege ochtend van woensdag 2 juni ontploft een explosief bij de hoofdingang van GGZ instelling De Rembrandthof in Hilversum. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man een Albert Heijn tas neerzet die vervolgens in brand vliegt, en explodeert.

Op woensdagochtend 02 juni zijn meerdere medewerkers van de GGZ-instelling de Rembrandthof aan het werk in hun instelling aan de Laan van Heelmesters in Hilversum. Rond vijf voor half zeven worden zij opgeschrikt door een harde explosie en zij krijgen direct een brandmelding op hun telefoon. Er blijkt brand te zijn bij de hoofdingang. Meteen gaan de personeelsleden met brandblussers zowel in het pand als aan de buitenzijde het vuur te lijf. Zij weten de brand gelukkig snel te blussen. De brandweer, politie en ambulance komen ter plaatse.

Uit politieonderzoek blijkt dat er een brandbom bij de hoofdingang is afgegaan. Dankzij het snelle ingrijpen van het personeel blijft de schade beperkt tot de deuren en ramen van hoofdingang en de entree zelf.

Uit bewakingsbeelden blijkt wat er is gebeurd: Rond vijf voor half zeven komt een man met een blauwe Albert Heijntas bij de hoofdingang aanlopen. Hij zet de tas tegen de toegangsdeuren, steekt iets in de tas aan en loopt weg. De tas vat langzaam vlam en explodeert na ongeveer een minuut. De verdachte is ook vastgelegd door een bewakingscamera op de Koningsstraat. Daarop is te zien dat hij rond vijf voor half zeven (dus net voor de brand) in de richting van de Laan van Heelmeesters loopt en dat hij de blauwe Albert Heijntas bij zich heeft. Net na de ontploffing komt hij uit de richting van de Laan van de Heelmeesters aanlopen en heeft de Albert Heijntas nu niet meer bij zich. Wat onder andere aan hem opvalt is dat hij na de brandstichting wegrent met zijn linkerhand in zijn linker broekzak en dat terwijl hij vervolgens over de Koningsstraat loopt, ook zijn linkerhand in zijn linker broekzak heeft.

Signalement

  • grijze capuchontrui
  • lichtkleurige broek
  • zwarte schoenen
  • Albert Heijn tas

Zaaknummer:
2021170761

Boevenvangen_shop
binbin small