Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Hilversum-Zakkenrollers vormen goed team

De vier zakkenrollers in deze zaak zo goed samen dat het haast niet anders kan dan dat ze dit vaker doen. Op 1 augustus 2018 rollen ze op station Hilversum de portemonnee van een 79-jarige man.

Het slachtoffer koopt die woensdagochtend rond 09.30 uur met zijn bankpas een treinkaartje. De daders kijken op dat moment de pincode af.

De 79-jarige man gaat vervolgens met zijn fiets naar een perron om de trein naar Amersfoort te nemen. Hij wordt daarbij gevolgd door de vier mannen.

Wanneer de trein arriveert, helpen zij het slachtoffer zogenaamd door zijn fiets naar binnen te tillen. Maar op bewakingsbeelden is de echte reden te zien dat zij zo vriendelijk doen: ze rollen meneers portemonnee.

Bij het sluiten van de treindeuren, glipt het viertal net op tijd naar buiten. Voordat het slachtoffer zijn rekening kon blokkeren, was er met zijn bankpas al een fors bedrag vanaf gehaald.

Het groepje daders is op verschillende plekken in het centrum van Hilversum door camera’s vastgelegd. Kijkt u naar de beelden en geef het direct aan de politie door als u een of meer van de mannen