Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Hilversum-Autokraker gaat er vandoor met dure camera

In Hilversum werd begin december vorig jaar dure camera-apparatuur uit de auto van een man uit Utrecht gestolen.

Op maandagmiddag 7 december 2020 rijdt een Utrechter met zijn auto naar een bedrijf in Hilversum. Onderweg tankt hij nog bij een BP-tankstation aan de snelweg A27 tussen Utrecht en Hilversum.

Hij parkeert zijn auto aan de Nieuwe Havenweg in Hilversum voor de deur van een bedrijf, om daar wat spullen op te halen. Hij laat een rugzak met daarin dure camera-apparatuur (meer dan tienduizend euro) op de achterbak liggen. De achterramen zijn van privacy-glas, waardoor de rugzak dus in principe niet zichtbaar is. Als hij na 5 minuten terugkomt, is een portierraam ingeslagen en is de rugzak verdwenen. Getuigen hebben de kraak gezien, zijn nog achter de dader aangegaan, maar die weet in een auto te ontkomen. Die auto wordt dezelfde dag als gestolen opgegeven.

Signalement verdachte:
Licht tot licht getinte man, normaal postuur, bril met montuurloze glazen, zwarte baseball-cap met rood/witte opdruk met ogenschijnlijk “Best DSQUARED’, zwarte jas met capuchon met op linkermouw een horizontale rits, zwarte broek met zakken aan de voorzijde (waar hij zijn handen in heeft) en een gat bij de rechter knie, zwarte schoenen met ogenschijnlijk een glimmende klittenbandsluiting. Hij draagt een lichtblauw mondkapje. Bij het wegrennen met de rugzak, zie je dat hij daarbij opvallend met zijn armen zwaait. Wie is het? Tips welkom.