Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Heerhugowaard-Vrouwen doen kaarttruc

Op dinsdag 4 juni wordt een 73-jarige vrouw uit Heerhugowaard het slachtoffer van een babbeltruc en bankpasfraude.

Rond 10.30 uur deed het slachtoffer boodschappen bij Albert Heijn aan de Middenwaard. Toen zij ongeveer een kwartier later de supermarkt uitliep naar haar fiets, werd zij door twee vrouwen aangesproken. De vrouwen vragen in gebrekkig Engels of de Heerhugowaardse wist waar het station was en maakten hierbij gebruik van een plattegrond. Ze doen de zogenaamde kaarttruc.

Toen het slachtoffer hen de weg had gewezen, liepen de vrouwen weg. De vrouw keek daarna in haar tas en zag dat de dames het ineens op een rennen zetten. De portemonnee van het slachtoffer bleek te zijn verdwenen. Het slachtoffer liep daarna direct naar binnen en vroeg aan een supermarktmedewerker of zij haar portemonnee hadden gevonden, dit was echter niet het geval. Het slachtoffer liep daarna door naar de bank om haar passen te blokkeren maar er bleek al 500 euro gepind te zijn met één van de passen.

Dit tweetal had ook de pincode van het slachtoffer tijdens het afrekenen van haar boodschappen afgekeken dan wel afgeluisterd. Er is nog een derde verdachte. Ze zijn allemaal gefilmd. Wie zijn het?