Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Haarlem – Bejaarde vrouw bestolen

Op zondag 16 mei hebben vermoedelijk twee vrouwen een portemonnee met twee pinpassen en diverse sieraden gestolen uit de woning van een 84-jarige vrouw aan de Van Konijnenburgstraat door middel van een babbeltruc. Een van de vrouwen is later in een supermarkt op camera vastgelegd toen zij contactloos betaalde met de passen van het slachtoffer. Wie herkent deze vrouw?

Twee dagen eerder werd de 84-jarige vrouw in het flatgebouw aan de Van Konijnenburgstraat aangesproken door een vrouw. De vrouw gaf aan dat ze recentelijk in het flatgebouw was komen wonen en graag kennis wilde maken. Met deze babbeltruc wist de ‘buurvrouw’ in de woning van het slachtoffer te komen waarna zij een praatje maakten. Daarna vertrok de vrouw weer.

Twee dagen later, op zondag 16 mei, stond de ‘buurvrouw’ wéér voor de deur maar dit keer samen met een andere vrouw. De andere vrouw wilde óók graag kennis maken met het slachtoffer. Hierop antwoordde het slachtoffer daar op dat moment geen tijd voor te hebben en verliet daarna in haar scootmobiel de woning.

Bij terugkomst ontdekte het slachtoffer dat haar voordeur was opengebroken. Ook zijn een portemonnee met twee pinpassen en diverse sieraden weggenomen. Met beide passen is die zondagmiddag 16 mei door een vrouw contactloos betaald in een supermarkt. Deze handeling is vastgelegd op camera. Deze vrouw is op een ander moment ook op camera vastgelegd. Omdat zij hierop duidelijker en zonder mondkapje te zien is, tonen wij deze beelden ook. De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met mensen die de vrouw op camerabeeld herkennen of andere informatie hebben over deze zaak.

Heeft u tips? Zaaknummer: 2021099041

pet flessen

BarrelKing