Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Haaksbergen-Inbrekers op rooftocht in zorgcentra

Bij twee woon-zorgcentra in Haaksbergen zijn in de nacht van dinsdag 7 april inbraken gepleegd door twee mannen. Bij één van de inbraken wordt een bejaarde bewoonster wakker als er twee mannen naast haar bed staan en drukt ze de alarmknop in.

Coronabesmetting
De inbrekers lappen niet alleen de wet en fatsoensregels aan hun laars, ze nemen vanwege de coronabesmettingen ook nog fors een gezondheidsrisico voor de kwetsbare bewoners en voor henzelf. Na de inbraak is bij een van de centra een afdeling in isolatie geplaatst. Mogelijk zijn de inbrekers door hun eigen toedoen nu zelf ook besmet.

Geldkisten in Het Wiedenbroek
Bij zorgcentrum Het Wiedenbroek stelen de mannen uit twee appartementen geldkistjes terwijl de bewoners liggen te slapen. Een inbraak in een derde appartement in het zorgcomplex mislukt. De geldkistjes worden later, leeg, teruggevonden in een park aan de overkant van de Wiedenbroeksingel.

Naast bed bewoonster Het Saalmerink
Kort na de inbraken in Het Wiedenbroek wordt door twee mannen ingebroken in zorgcentrum Het Saalmerink aan de Klaashuisstraat in Haaksbergen. Daar staan ze midden in de nacht naast het bed van een bewoonster als die wakker schrikt. De mannen vragen haar bankpas en pincode, maar de vrouw slaat alarm, waarop de twee inbrekers vluchten.

Ze nemen wel twee portemonnees mee, waarvan eentje met sieraden en rennen dan langs het oude politiebureau naar de Sterrebosstraat waar ze in een hoog model auto stappen en dan met piepende banden wegrijden.

In beeld bij inbraakpoging Geurdijk
Dezelfde nacht is aan de Geurdijk in Haaksbergen een inbraakpoging bij een huis. Daar zijn bewakingsbeelden van twee mannen die aankomen rijden in een hoog model auto en die een vergelijkbaar signalement hebben aan het signalement van de inbrekers in de zorgcentra.

Kijk de beelden en help deze mannen op te sporen. Wie weet welk model auto ze rijden? Van de mannen is een signalement bekend:

Signalementen
Persoon 1
Man, 18-20 jaar oud, ongeveer 1.80 meter, donkere broek, donkere schoenen, lichte jas met capuchon, hoofddeksel,
opvallende donkere baard.

Persoon 2
Man, 18-20 jaar oud, ongeveer 1.80 meter, slank postuur, lichte trainingsbroek met witte streep op zijkant, donkere
schoenen, lichte jas, baseball cap.

Wie heeft tips?