Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Grote zoekactie politie Doetinchem: ‘Ze zoeken Bretly Dorder’

De politie heeft zaterdagavond een grote zoekactie gehouden in de wijk Dichteren in Doetinchem. Het zou gaan om een klopjacht op de voortvluchtige en vuurwapengevaarlijke Bretly Dorder. Voor zover bekend is er niemand aangehouden.


Volgens een videocorrespondent ter plaatse heeft de politie een woning aan het Hof van Rome doorzocht. Hierbij werden zelfs de daken beklommen. Op beelden is te zien hoe agenten met felle lampen het gebouw zowel aan de binnen- als buitenkant doorzoeken. Volgens de correspondent zoeken de agenten naar Bretly Dorder.
Kogelvrije vesten


Meerdere straten in de wijk werden afgesloten en speurhonden werden ingezet. Op beelden is te zien dat agenten van de Dienst Speciale Interventie gemaskerd en met kogelvrije vesten door de wijk trekken. Politieagenten met al dan niet gemuilkorfde honden lopen de straten op en af. Agenten geven aan ‘op zoek te zijn naar iemand’.
De politie zou bij een rondvraag in de buurt gezegd hebben dat het om een zoektocht naar de voortvluchtige Dorder ging. Hoe ze uitkwamen in Doetinchem is niet duidelijk.


‘Extreem gevaarlijk’
Bretly Dorder (24) wordt door de politie omschreven als ‘extreem gevaarlijk’. Hij wordt ervan verdacht dat hij vrijdag op zaterdagnacht iemand heeft neergestoken in Zutphen. Hij werd al verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij in Rotterdam op 13 oktober. Zie video over deze zaak hieronder.


Wie hem ziet, wordt verzocht direct 112 te bellen en hem vooral niet zelf te benaderen.

pet flessen