Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Groningen-Mannen steken agent in gezicht


De politie deelt de eerste beelden van twee mannen die er van worden verdacht op woensdagavond 10 maart betrokken te zijn geweest bij een zeer ernstig incident. Twee agenten werden aan de Van Houtenlaan in Groningen aangevallen en verwond. Een van de verdachten stak tijdens het incident met een scherp voorwerp. De beide agenten raakten gewond, een van hen zeer ernstig.


Op de beelden zijn twee mannen te zien die voldoen aan het signalement dat vanmiddag al middels een urgent politiebericht werd gepubliceerd. De mannen op de beelden zijn gefilmd terwijl zij over een trottoir fietsten aan de De Savornin Lohmanlaan, ter hoogte van de Beethovenlaan. Dit is in de buurt van de plaats delict.

Wie herkent de mannen op deze beelden, mogelijk in combinatie met de signalementen en beschrijving van de fietsen en de pet die op de plaats delict werden teruggevonden? Let in het bijzonder op het volgende:

De man rechts op de foto draagt een donkere pet én een donkere rugzak. De rugzak draagt hij op zijn rug, maar deze is ook met een band over de borst vastgemaakt;
De man links op de foto draagt een vermoedelijk gewatteerde jas die wat lichter van kleur lijkt dan de jas van de rechter man. Aan de jas zit een capuchon vast, maar daarnaast lijkt hij een andere capuchon over zijn hoofd te dragen.


Signalement

Het volgende is over de verdachten bekend:

Verdachte 1:

man;
witte huidskleur;
slank postuur;
sprak Engels;
droeg donkere kleding;
donkere jas;
droeg een rugzak op zijn rug;
droeg iets op zijn hoofd, mogelijk een muts
Verdachte 2:

man;
witte huidskleur;
donker, krullend haar
slank postuur;
capuchon over zijn hoofd;
droeg een groene/donkere jas;
donkere broek;
droeg een sjaal voor zijn mond