Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Gouda-Man plaatst explosief bij Shishalounge

De verdachte van de brandstichting bij shishalounge Mona Lisa in Gouda is gefilmd. Ook de explosie die de brand veroorzaakte, is vastgelegd. Het pand brandde helemaal uit en meerdere woningen moesten worden ontruimd.

De brand bij de shishalounge aan de Vredebest wordt op zaterdag 1 juni rond 6.00 uur ‘s morgens gesticht. Bewoners schrikken wakker van een harde knal. De vlammen slaan uit het pand en de brandweer moet een aantal omwonenden in veiligheid brengen. Nadat de brand is geblust, blijkt dat het vuur is aangestoken. Op de stoep vinden agenten onder andere een jerrycan.

Uit bewakingsbeelden blijkt dat de verdachte vanaf het Bergen IJzendoornpark langs station Gouda is gelopen. Onderweg naar de Vredebest is hij gefilmd door een camera. De man heeft een lichte huidskleur en draagt een donkere jas met een capuchon. Hij heeft een deel van zijn gezicht bedekt, draagt een blauwe spijkerbroek en witte schoenen. Hij heeft in beide handen een tas bij zich.

Explosie
Op andere beelden is de explosie bij de shishalounge te zien. Door de klap wordt de verdachte het portiek uit geslingerd. Hij rent weg richting de Kattensingel. Mogelijk is de man zelf gewond geraakt en is dat iemand opgevallen na 1 juni.