Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Goirle-Zo werkt de tientjestruc

Bekijk deze video en leer hoe de tientjestruc werkt. Een sluwe manier van dieven om oudere mensen bij pinautomaten af te leiden en te bestelen. En ze lijken zo vriendelijk. Wees dus gewaarschuwd!

Er zijn de afgelopen maanden 14 – vaak oudere – slachtoffers gemaakt

Twee mannen hebben de afgelopen maanden al veertien keer vaak oudere slachtoffers gemaakt door Limburg en Brabant. Daarbij gebruiken ze steeds dezelfde truc.

tientjestruc

Tijdens het pinnen kijkt een van de mannen de pincode van het slachtoffer af. Dan laat een van hen een briefje van 10 euro vallen en vraagt of dat van het slachtoffer is. Als het slachtoffer dan naar de grond kijkt, verwisselt de andere man razendsnel de bankpas voor eentje die niet van het slachtoffer is.

De pasjes die ze buit maken gebruiken ze in een soort estafette. Het pasje van het ene slachtoffer gebruiken ze bij de omwisselactie in de automaat bij een nieuw slachtoffer. Op deze manier hebben ze al meer dan 25.000 euro buit gemaakt.

De man met het knikje in zijn wenkbrauwen pint meestal, kijkt ook de code af en wisselt de passen. De man die afleidt is langer, hij is steeds wat minder goed in beeld.