Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Gedetineerdentransport betrokken bij aanrijding op A9

Een auto uit een colonne die een gevangene vanuit de rechtbank in Amsterdam Osdorp escorteerde, is gisteren middag op de Amsterdamse Baan in Lijnden betrokken geraakt bij een aanrijding. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan AT5. Volgens hem gaat het om de auto die achter het voertuig met de verdachte reed.

De politie Noord-Holland meldt dat de auto met een andere auto botste. Eén persoon is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het vermoedelijk om de bestuurder van de tweede auto. De auto uit de colonne heeft alleen lichte blikschade, aldus de woordvoerder van het ministerie.
De botsing gebeurde vanmiddag rond 13.30 uur. Omdat één van de twee voertuigen weggetakeld moest worden, was de Amsterdamse Baan enige tijd afgesloten voor verkeer.

Marengo
De colonne kwam vanuit de zogenoemde Bunker, de extra beveiligde rechtbank die in Osdorp zit. Het begeleidde een gedetineerde die moest voorkomen in een zitting voor het Marengo-proces. De auto’s van zo’n colonne hebben altijd een flinke snelheid.

bejaarden scammers
kado barrelkings