Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Fietsbotsing met toerist leidt tot vondst van halve kilo heroïne

Politieagenten van het bureau Burgwallen in Amsterdam hebben per toeval een drugsdealer aangehouden die een halve kilo heroïne op zak had. De dealer, een minderjarige Amsterdammer, kwam in botsing met een fietsende toerist. Na een ruzie op straat troffen de agenten het ‘blok bruin’ aan. Als een agent in burger vrijdag op het Damrak fietst, ziet hij opeens een aanrijding tussen twee fietsers. Een Amerikaanse toerist en de minderjarige verdachte komen met elkaar in botsing en vallen op de grond.

De Amsterdammer staat op en in plaats van de toerist te helpen begint hij tegen de Amerikaan te schreeuwen. ‘Ik maak je dood, ik ga je schieten.’ De minderjarige jongen grijpt vervolgens naar zijn schoudertasje en probeert deze open te maken, maar dat lukt uiteindelijk niet.

Blok bruin
Toevallig rijdt er een motoragent langs die het voorval ook ziet gebeuren. Samen met de collega in burger grijpt hij in en krijgt de ruzie onder controle. Na de doodsbedreiging van de man, besluiten agenten hem te fouilleren. Ze vinden daarbij geen vuurwapen, maar wel een ‘blok bruin’.

Op het bureau komen ze er vervolgens achter dat het gaat om heroïne. De halve kilo is zo’n kleine 15.000 euro waard. De jongen is aangehouden op verdenking van handel in harddrugs, met de Amerikaan gaat alles goed.

plantenbak

barbecuebarrel cool