Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Enschede-Woningovervallers schieten op bewoner

Bij deze zaak is video en audio. De video is niet bijzonder goed helaas maar de audio is huiveringwekkend. Te horen is hoe geschoten wordt in een wijk in Enschede en hoe het slachtoffer om hulp roept.

Wat is er gebeurd ?

In de Schipbeekstraat in Enschede doet één van de bewoners op zaterdag 13 april 2019 rond 15.00 uur de deur open als er wordt aangebeld. Hij denkt open te doen voor iemand van PostNL, maar in werkelijkheid zijn het twee overvallers die met een wapen voor de deur staan. Nepbezorgers dus.

Ze lopen direct naar binnen en richten zich op een familielid die ook in de woning is. Het is de broer van de man die opendeed. Hij ziet het vuurwapen van de overvallers maar denkt dat het nep is. Dat is niet zo. De verdachte schiet en de kogel schampt de oksel van de man. Het klinkt raar maar feitelijk heeft de broer geluk want als de kogel een cm naar links was gegaan was hij er waarschijnlijk niet meer geweest. Zijn broer is inmiddels naar buiten gerend om alarm te slaan. De woningoverallers gaan er dan ook rennend vandoor. Het schieten en het hulpgeroep is te horen in de video.

De verdachten zijn een donkere en een lichtgetinte man. Ze spreken Nederlands met een westers accent. De donkere man is lang en atletisch en heeft een baard. Hij droeg een blauwe Adidas-trainingsbroek.

De lichtgetinte man is een stuk kleiner.

Voor het geluid en interview met slachtoffer, bekijk de video:

Wie heeft info over de woningoverval?

ComputerComputer