Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Elitemilitair gearresteerd in onderzoek naar Ridouan Taghi


In het onderzoek naar de organisatie rondom topcrimineel Ridouan Taghi is een 42-jarige militair van het Korps Commandotroepen (KCT) gearresteerd. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland, na berichtgeving van De Telegraaf. Het gaat om een sergeant-majoor uit Rotterdam.


De man, die volgens de Telegraaf al twintig jaar bij KCT werkt, is op 1 februari zijn aangehouden. Rond die tijd zouden twee adressen in Rotterdam zijn doorzocht, net als de kazerne waar de man is gelegerd. Vermoedelijk gaat het om de Engelbrecht van Nassaukazerne, het thuis van het Korps Commando Troepen. De man zit nog vast, zijn voorarrest is op 4 februari met twee weken verlengd.
Justitie verdenkt de militair van ‘voorbereiding van import van verdovende middelen, verduistering van militaire goederen, betrokkenheid bij de handel in wapens en verboden wapenbezit’.


Volgens de Telegraaf zouden er bij defensie en politie zorgen zijn dat de man kennis heeft gedeeld over speciale operaties, wapens en tactieken. Of de autoriteiten denken dat de militair een rol heeft gespeeld bij de geplande ontsnappingspoging van Taghi is niet duidelijk. Vorig jaar zomer werd bekend dat politie en justitie een gewelddadige bevrijdingspoging vreesden. Taghi zou nog voor zijn arrestatie in 2019 plannen hebben gemaakt en geld hebben betaald om zich uit de gevangenis te laten bevrijden.

Boevenvangen_shop
binbin small