Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Drempt – Man en vriend urenlang gegijzeld en bedreigd

Een heftige zaak in Drempt(Gelderland) Op donderdagavond 12 november is een overval op de bewoner van een huis aan De Marke. Onder bedreiging van een groot mes moet hij geld overmaken. Hij en een vriend die op bezoek is worden uren gegijzeld in de woning. Er zijn drie overvallers in zijn huis.

De overvallers, eerst twee en later komt er nog een bij, nemen de telefoons en sleutels van de slachtoffers in; ze zijn daardoor machteloos. Een van de twee slachtoffers moet zijn bankgegevens geven en geld overmaken naar verschillende rekeningen.

Er zijn twee verdachten aangehouden. Zij zitten inmiddels in bewaring.

Na de overval wordt meerdere keren geprobeerd geld te pinnen in onder andere Doetinchem en Lichtenvoorde. Bij een pinautomaat aan de Haareweg in Doetinchem mislukt dit.

De pinner is goed te zien. Maar wie is hij?

Andere pinner
Vervolgens wordt op 13 november omstreeks 9.45 uur op de Markt in Lichtenvoorde ook gepind. Ook dat mislukt. Het gaat om een andere man dan de pinner in Doetinchem.

Vrouw in groene jas
Een omstander speelt in deze zaak een belangrijke rol. De politie zoekt een vrouw in een groene jas. De vrouw werd 13 november in een steegje in Lichtenvoorde door de pinner aangesproken. Daarna liep de verdachte naar een pinautomaat.

Boevenvangen_shop
binbin small