Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Dordrecht – Vrouw slachtoffer van zakkenrollerij

Een onbekende vrouw botst in een schoenenwinkel in Dordrecht tegen een 78-jarige vrouw aan. Als de bejaarde vrouw een paar schoenen wil afrekenen ontdekt ze dat haar portemonnee niet meer in haar tas zit. Korte tijd later wordt er door een vrouw met de pas van het slachtoffer gepind bij een geldautomaat. De politie zoekt haar.
Het slachtoffer is samen met haar schoondochter op vrijdag 14 juli aan het winkelen in het centrum van Dordrecht. Ze pint 70 euro bij een geldautomaat, bergt dat op in haar portemonnee en stopt die in haar tas. Bij een schoenenwinkel ziet ze een paar leuke schoenen. Als ze wil betalen blijkt dat haar portemonnee, met daarin het contante geld en haar betaalpas, is verdwenen.


De schoondochter blokkeert de rekening van haar schoonmoeder direct, maar dan is er al ruim 1000 euro van de bankrekening gepind. De dievegge berooft het slachtoffer om circa 14.43 uur. Tussen 14.44 uur en 14.56 uur haalt ze bij een Geldmaat aan het Achterom tweemaal geld van de rekening van het slachtoffer en koopt ze met de pas bij een Blokkerfiliaal aan het Statenplein voor 750 euro aan VVV-bonnen.

De zakkenrolster is goed herkenbaar gefilmd. De vrouw is ongeveer dertig jaar oud. Ze heeft een fors figuur, een witte huidskleur en bruin haar tot op haar schouders met een wit lint of strik. De dievegge draagt een wit T-shirt met de afbeelding van een hond en verder een donkerkleurige spijkerbroek, een zwarte pet en witte sportschoenen. Wie herkent haar?

barbecuebarrel cool