Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Dordrecht -Wie overviel cafetaria op het Oldebarneveltplein?

Dinsdagavond 21 augustus liep een jongeman met een grijze bivakmuts tegen tienen deze cafetaria aan het Van Oldebarneveldplein in Dordrecht binnen. Op dat moment zaten er nog klanten in het café. De man zwaaide met een pistool, liep direct door naar de balie en eiste geld.

De medewerkster die daar stond, liep ondanks de dreiging weg van de kassa. Een medewerker die het vanuit de keuken hoorde gebeuren, griste een mes mee en liep in de richting van de dader. Die koos toen eieren voor zijn geld en rende zonder buit weer de deur uit. Uit camerabeelden blijkt dat hij daarna rechtsaf ging en via de Groen van Prinstererweg het winkelcentrum verliet.

Gelukkig raakte niemand bij deze overval gewond en werd er uiteindelijk niks gestolen, maar natuurlijk zijn we wel op zoek naar de dader.

Het gaat volgens de slachtoffers om een jonge man van rond 1.70m. Hij droeg dus een grijze bivakmuts die alleen zijn ogen vrijliet, en verder donkere kleding. We hebben niet alleen beelden van de overval, maar ook geluid. Misschien dat iemand hem herkent aan de combinatie van zijn postuur, manier van bewegen en zijn stem.