Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Doorn-Woning beschoten met automatisch wapen

De Gezichtslaan in Doorn is normaal gesproken een vrij rustige straat, tot de zomer van 2017. Op donderdagavond 29 juni is een woning het doelwit van een beschieting met een automatisch wapen. Er zijn nu beelden van de schutters.

Op de beelden is te zien hoe die donderdagavond 29 juni 2017 rond 22.45 uur een zwarte Seat Leon voorbij rijdt. Vijf minuten later verschijnt de auto opnieuw. In de auto zit vermoedelijk de schutter. Als de schoten zijn gelost, zien we een tweede man paniekerig wegrennen. Gelukkig raakte er niemand gewond in de woning. Wel kwam een kogel terecht bij de buren. Die kogel schampte een stoel op de veranda.

Zelfde huisnummer
De politie heeft informatie ontvangen dat een dag eerder (woensdag 28 juni) een woning in de buurt bijna is beschoten. Deze woning staat in een andere straat, maar heeft hetzelfde huisnummer. Vermoedelijk waren de daders in de war. Het beschieten van deze ‘verkeerde woning’ mislukte dus. Gelukkig maar, want even later kwamen er een paar kinderen naar buiten.

PEUGEOT 308 SW
Op de avond van de mislukte beschieting reed zo’n vijf keer een Peugeot 308 SW door de straat. Waarschijnlijk zat hierin de schutter die op zoek was naar de woning die hij onder vuur moest nemen. Hij zou een wapen bij zich hebben gehad dat leek op een groene buis. Mogelijk gaat het om het soort wapen als op de foto.

De man in de Peugeot zou een lichtgetinte man zijn van rond de 40. Hij zou opvallend fors en groot zijn, zeker 1.90 lang en 100 kilo. Hij had toen kort zwart haar, zonder gel. Hij droeg eem donkergekleurde zomerjas. Een opvallend detail: mogelijk staat één van z’n oren naar buiten, hij heeft een flapoor dus