Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Dongen-Gehaaide meisjes stelen van oudere vrouwen

De twee meisjes op de foto kopen voor een behoorlijk bedrag, 600 euro, parfum bij Douglas in Utrecht. Dat doen ze met de pas van een 85-jarige vrouw uit het Brabantse Dongen. Ze hebben de bejaarde vrouw op slinkse wijze om de tuin geleid. Mogelijk reizen deze twee meisjes door Nederland om oudere mensen op te lichten. Wie zijn het?

Twee jonge vrouwen stellen zichzelf in eerste instantie voor als leerlingen of als zorgmedewerkers, maar hebben vervolgens hele andere plannen.

De meisjes weten zich binnen te praten in de woningen van hun slachtoffers. Vervolgens gingen ze heel gehaaid te werk: één van hen leidt de bewoonster af, de ander gaat er snel vandoor met de pas.

Onder andere een 85-jarige dame uit Dongen werd het slachtoffer van deze slinkse vrouwen. Op maandag 7 januari gebruikten ze vervolgens haar bankpas op meerdere plekken in Nederland. Onder andere winkelden ze voor ruim 600 euro bij parfumerie Douglas in Utrecht. Daarna hebben ze ook nog geld opgenomen bij een pinautomaat in Gorinchem. Dat zijn mogeijk aanknopingspunten. Wonen ze daar?

Daders
Op maandag 21 januari misleidden ze ook een 86-jarige vrouw in Dongen. Naderhand gebruikten ze meerdere malen de gestolen bankpas, onder andere bij een automaat aan de Hoge Ham. De buite is dan 2000 euro.

De vrouwen waren beide keren in het donker gekleed. Ze gebruikten sjaals om hun gezichten in te verbergen, maar vermoedelijk heeft één van hen lange, blonde of geblondeerde haren. Beiden waren dik opgemaakt en hadden opvallend roodgelakte nagels. Allebei spraken ze duidelijk Nederlands.