Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Dit zijn de meest schaamteloze trucs van 2019

De landkaarttruc maakt nog steeds slachtoffers. Afgelopen week was het raak in Purmerend. Een man komt zogenaamd de weg vragen bij een nagelsalon in Purmerend. Hij legt de kaart van Woerden(!) op de toonbank en vraagt waar hij is. Allemaal nep natuurlijk want de man wil de telefoon stelen die op de toonbank ligt en dat lukt. Zodra hij de telefoon in zijn handen heeft, lijkt hij de weg te weten en verlaat hij snel de zaak.

Deze truc is al zo oud als de weg naar Rome. Ook op deze site zijn er verschillende voorbeelden van te vinden. En eigenlijk zou niemand er meer in moeten trappen. We hebben allemaal Google Maps op onze telefoon. Niemand heeft nog een kaart nodig. Dus wees op je hoede als iemand de weg vraag met een kaart. Zeker als dat de kaart van Woerden is en je bent in Purmerend.

Voor ons is deze kwestie een reden om de drie meest schaamteloze trucs van criminelen in 2019 op een rijtje te zetten:


Nummer 1

Een groep mannen en vrouwen belt aan bij oudere mensen. Ze doen zich daarbij voor als verpleegkundigen. Ze zeggen dat er een griep epidemie heerst en dat er daarom bloed moet worden afgenomen bij de slachtoffers. Er wordt ook daadwerkelijk geprikt in de vinger van de hoogbejaarde slachtoffers! Ondertussen zwerven handlangers door het huis op zoek naar waardevolle spullen. Tot slot moeten de slachtoffers 1 euro betalen op een meegebracht pinautomaat. Die is voor pillen om de griepepidemie tegen te gaan. Maar u raadt het al: dit is om de pincode van de mensen te achterhalen. Omdat ook de pinpas wordt gestolen hebben de criminelen toegang tot de rekening van de slachtoffers. En wordt hun rekening geplunderd. Wie zijn deze mensen??

Nummer 2

Een babbeltruc. Die zien we veel op boevenvangen.nl. Maar deze is nog schrijnender dan andere babbeltrucs. Het 85-jarige slachtoffers is namelijk voor de vierde keer slachtoffer van een babbeltruc. Voor haar familie reden om haar over te plaatsen naar een verzorgingshuis. Ze kan niet langer zelfstandig wonen. En ze was zo vriendelijk. Een nette man vraagt om een warme dag om een beetje water. Dat geeft ze. Maar de man gaat er vandoor met haar pas en code.

Nummer 3

Deze truc vraagt een wat langere voorbereidingstijd voor criminelen. Ze zoeken een reden om met mensen die op het oog geld hebben, in contact te komen. In dit geval is dat het huis van de slachtoffers. Dat staat te koop. Een man zegt hij geinteresseerd is in het huis maar tijdens gesprekken geeft hij aan dat hij mogelijk een hele mooie financiele kans heeft voor de huizenverkopers. Iets met een hoog rendement. Hij kan goud met een grote winst verkopen. Het echtpaar besluit met hem in zee te gaan en koopt voor 2,7 kilo goud. Bij de overdracht in cafe Engels in Rotterdam Centrum hebben ze afgesproken om de transactie rond te maken. De zogenaamde dealmaker zegt daar dat het goud wil checken maar dat doet hij niet in het openbaar. Hij gaat naar de WC maar hij loopt meteen door naar een buiten gereedstaande taxi. Weg is het goud. Het echtpaar blijft in verbijstering achter. Ze zijn opgelicht.
De les hier is: als iets te mooi is om waar te zijn, is het dat vaak ook. De oplichter staat overigens wel mooi op beeld. Het lijkt een keurige man maar wie is het?

DrankDrank