Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Dieven nemen laptops en beschermingsmateriaal mee uit Corona-teststraat

In de nieuwe teststraat in Dordrecht is zondagochtend ingebroken. De commerciële teststraat aan de Merwedestraat werd afgelopen vrijdag in gebruik genomen. Dieven hebben veel beschermingsmateriaal, twee laptops en een koffiezetapparaat meegenomen. “Ze hebben bij de receptie een raam ingeslagen en alles overhoop gehaald”, zegt een medewerker van de teststraat. “De tests hebben ze gelukkig laten liggen. Waarschijnlijk wisten ze niet wat ze ermee aan moesten.”

De gegevens op de laptops bevatten volgens de medewerker geen gevoelige informatie. Die zijn beschermd opgeslagen in iCloud.

Politie heeft zondagochtend sporenonderzoek gedaan en is druk bezig om via vingerafdrukken de overvallers te vinden. “Helaas hebben we nu nog geen camera’s, maar die gaan we morgen meteen plaatsen.”

Volgens de medewerker van de teststraat heeft de diefstal geen gevolgen gehad voor de geplande tests. “Collega’s namen hun eigen laptop mee van huis en we hebben van andere teststraten in de buurt ook materialen gekregen om mensen te kunnen testen.”