Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Diemen-Hoogbejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc

Een schaamteloze babbeltruc: op maandag 13 mei 2019 is een 89-jarige vrouw door middel van een babbeltruc door twee vrouwen bestolen van haar bankpas. Later die dag zijn er met die bankpas betalingen verricht in verschillende winkels.

De 89-jarige vrouw wordt op 13 mei op haar huistelefoon gebeld door een vrouw die zegt van een organisatie voor ouderen te zijn. De vrouw biedt aan om bloemen te komen brengen. Het slachtoffer is zich van geen kwaad bewust en geeft toestemming. Even later staan er inderdaad twee vrouwen met het boeket voor de deur en bieden aan om de bloemen gelijk maar even in een vaas te zetten. Als de vrouwen even later weer vertrekken hebben zij vermoedelijk de bankpas van het slachtoffer uit de woning gestolen. Het vermoeden bestaat dat de pincode eerder die dag is afgekeken toen het slachtoffer een bedrag opnam bij een geldautomaat.

Later die dag worden er allerlei aankopen met de pas gedaan bij verschillende winkels aan het Koningsplein in Amsterdam. Het slachtoffer krijgt enige tijd later bericht van de bank dat haar bankpas op straat is gevonden. Als zij haar bankrekening controleert ontdekt ze tot haar grote schrik de flinke bedragen die zijn afgeschreven. Er zijn camerabeelden van de vrouwen die aankopen doen met de bankpas van het slachtoffer. Een van de vrouwen staat op beeld.