Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag-Wie zijn relschoppers Malieveld?

De politie heeft foto’s vrijgegeven van verdachten van de ongeregeldheden na de demonstratie tegen de coronamaatregelen op het Malieveld in Den Haag. Burgemeester Remkes had demonstratie op zondag 21 juni in eerste instantie verboden in verband met mogelijke onrust en gevaar voor de volksgezondheid. Uiteindelijk werd het protest tot 13.30 uur toegestaan.

Het begon rustig, maar toen een groep onruststokers zich tussen de demonstranten mengde werd de sfeer grimmig en kwam het tot een confrontatie met de politie en de Mobiele Eenheid.

Na de demonstratie verplaatste een grote groep zich vanaf het Malieveld richting de Rijnstraat en het centraal station. Voor het station kwam het tot een confrontatie met de ME. Er is met stenen en rookbommen gegooid, en agenten zijn fysiek te lijf gegaan.

In totaal zijn die zondag 425 personen aangehouden, het merendeel voor overtreding van de Wet Openbare Manifestaties. Van deze verdachten zijn die dag 11 mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij zijn inmiddels weer vrij, maar blijven verdachten in het onderzoek, zegt de politie. Na rechercheonderzoek is op 27 juni een 61-jarige Hagenaar aangehouden, dinsdagochtend zijn nog drie mannen gearresteerd.

Meer verdachten gezocht
De recherche is nog op zoek naar een aantal mensen die ook betrokken waren bij de ongeregeldheden, maar die niet konden worden aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van geweld ten opzichte van de politie. De verdachten op onderstaande foto’s hebben allemaal een nummer gekregen. Heeft u een tip over iemand of wilt u zich melden, geef dat nummer dan door.

 Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844
Opsporingstiplijn 0800 - 6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000 (gratis)