Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag-Vrouw betaalt Marktplaatstransactie met vals geld

Een 28-jarige vrouw is voor 750 euro opgelicht tijdens de verkoop van haar telefoon via Marktplaats. Alle biljetten die ze kreeg, waren vals. Het slachtoffer is later zelf aangehouden, omdat ze met een vals biljet wilde betalen. Toen heeft zij ook aangifte gedaan. De politie is op zoek naar de vrouw aan wie het slachtoffer haar telefoon heeft verkocht. Zij staat op beeld.

De overdacht van de Apple iPhone 10R is op woensdag 22 mei op station Den Haag Hollands Spoor. De 28-jarige vrouw moet ruim een uur op de koopster wachten. Als zij er is, wordt de koop van de telefoon afgehandeld. De vrouw krijgt 750 euro in biljetten van 50 euro en de twee gaan uit elkaar.

Het slachtoffer heeft gelijk al een slecht gevoel bij het geld. De briefjes voelen anders aan dan normaal. Om het te controleren, besluit ze boodschappen te gaan doen. Bij de kassa blijkt dat het geld vals is en de politie wordt gebeld. De vrouw wordt vervolgens aangehouden. Op het politiebureau blijkt dat alle biljetten vals zijn.

Vrijgelaten
Omdat bleek dat ze het geld pas kort in haar bezit had, is ze vrijgelaten terwijl het onderzoek van de politie naar de herkomst van het geld verder gaat. De vrouw die de telefoon van het slachtoffer heeft gekocht, is duidelijk in beeld gebracht door bewakingscamera’s op het station.