Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – Straatrover op scooter slaat zeven keer toe

Zeven straatroven die afgelopen zomer in het Haagse stadsdeel Laak zijn gepleegd, zijn waarschijnlijk het werk van dezelfde man. Hij benadert zijn slachtoffers vanaf de scooter en grist in het voorbijgaan hun kettingen, tas of portemonnee mee. De man is bij een aantal straatroven duidelijk in beeld.

UPDATE: in deze zaak is een 28-jarige man aangehouden.

De eerste straatroof is op zondag 20 juni op de Van Zeggelenlaan. Een vrouw loopt op straat, als een man op een blauwe scooter op haar af komt. Hij doet of hij haar iets wil vragen, maar graait haar tas uit haar handen en rijdt daarmee weg. In de tas zitten een portemonnee met contant geld en pasjes en wat persoonlijke spullen van de vrouw.

Op zaterdag 3 juli wordt een vrouw het slachtoffer op de Goeverneurlaan. Ze loopt op straat, als plotseling de twee kettingen van haar nek worden getrokken door een man op een blauwe scooter. De vrouw houdt een litteken in haar nek over aan de beroving van de kettingrukker.

Woensdag 7 juli maakt de man twee slachtoffers. De eerste is een vrouw die op het Jonckbloetplein loopt. Er wordt plotseling op haar arm geslagen en haar portemonnee wordt uit haar handen getrokken. Later is een man de dupe: in de Beetsstraat trekt de man op de blauwe scooter de ketting van zijn nek.

De volgende berovingen zijn gepleegd op 28 juli, 20 augustus en 24 augustus. Op de Goeverneurlaan en de Laakweg zijn vrouwen hardhandig beroofd van hun kettingen. Uit beelden blijkt dat het om dezelfde man gaat, maar nu rijdt hij op een zwarte Sym Fiddle scooter.

Mogelijk meer slachtoffers
Op de beelden is te zien dat het gaat om een jonge man met kort zwart haar, dat aan de zijkant is opgeschoren. Hij draagt soms een wit mondkapje en heeft een aantal keer hetzelfde vest of bodywarmer aan. Hij slaat toe op verschillende dagen en tijdstippen in het stadsdeel Laak in Den Haag.

Gezien de werkwijze van de straatrover is het goed mogelijk dat hij meer mensen heeft beroofd of nog gaat beroven, dus de politie hoopt op tips over de man zodat hij kan worden aangehouden. Ook informatie over de gebruikte scooters is welkom: waar staan de zwarte Sym Fiddle en de blauwe Piaggio Skipper?

binbin small