Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – Pinpas van doodgestoken jongen gebruikt bij KFC

De pinpas van de 17-jarige Myron, die in mei omkwam bij een steekincident op de Rijswijkseweg in Den Haag, is in de dagen na zijn dood nog meerdere keren gebruikt. Van twee transacties zijn camerabeelden, waarop twee mannen zijn te zien. De politie wil graag weten wie dat zijn.

verdachte 1

Op donderdagavond 6 mei werd Myron gestoken op de Rijswijkseweg. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Er zijn in de maanden die volgden in totaal tien verdachten aangehouden en de eerste pro-formazittingen voor de rechtbank zijn inmiddels geweest.

Tijdens het steekincident zijn er persoonlijke spullen van Myron gestolen, waaronder zijn bankpas. Zijn familie ontdekte een aantal dagen later dat die pas na 6 mei nog meerdere keren was gebruikt: er was contactloos mee betaald.

verdachte 2

Transacties bij KFC en station Hollands Spoor
Eén van de transacties is op zondagavond 9 mei bij fastfoodrestaurant KFC aan het Spui in Den Haag. Op beelden is te zien dat twee mannen rond 23.50 uur binnenkomen en eten bestellen via één van de bestelzuilen in het restaurant. Er wordt afgerekend met de pinpas en één van de mannen gaat daarna naar buiten. De ander wacht bij de balie op het eten. Vervolgens loopt hij met twee tassen naar buiten. Diezelfde man is ongeveer een uur later, maandag 10 mei rond 0.50 uur, ook gefilmd op station Den Haag Hollands Spoor. Daar is de pas van Myron gebruikt bij een aankoop via de kaartautomaat van NS.

Niet gezien op plaats delict
De twee mannen op de beelden zijn niet gezien tijdens het steekincident op de Rijswijkseweg. Ze worden dan ook niet verdacht van het stelen van de pas van Myron op het moment dat hij was gestoken. Het is mogelijk dat ze hem daarna van iemand hebben gekregen of dat ze de pas hebben gevonden. Wie hier meer over weet, wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

Boevenvangen_shop
binbin small