Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag-Man steelt seriematig dure zonnebrillen

Een man is drie keer in de regio Den Haag op stap geweest om dure merkbrillen te stelen. Hij heeft toegeslagen bij Linneweever in Wateringen en bij Hudson’s Bay in Den Haag. De buit: 19 brillen met een waarde van bijna 3.400 euro. De kale man heeft een voorkeur voor Tommy Hilfiger. Hij draagt zijn jas slordig over zijn schouders.

UPDATE: de verdachte heeft zich bij de politie gemeld.

De eerste diefstal is op zaterdag 3 augustus bij Linneweever aan de Herenstraat in Wateringen. De man komt binnen en neemt eerst een kijkje bij de rekken met brillen. Hij heeft een plastic tas van Sport 2000 bij zich, die vermoedelijk is geprepareerd om ervoor te zorgen dat het alarm niet afgaat als er beveiligde spullen in zitten.

Hij stopt eerst een bril van het merk Chanel in zijn broekzak en laat er daarna nog twee in zijn tas verdwijnen. Vervolgens loopt hij de winkel uit. Buiten stapt hij aan de bestuurderskant in een zilvergrijze personenauto en die rijdt weg. Mogelijk is er dus sprake van een handlanger.

Diefstallen bij Hudson’s Bay
Op vrijdag 30 augustus en zondag 15 september is de man bij Hudson’s Bay aan de Grote Marktstraat in Den Haag. Hier zijn de beste beelden van hem gemaakt. Ook hier heeft hij de rode plastic tas bij zich. In totaal stopt hij daar 16 brillen van het merk Tommy Hilfiger in en hij loopt naar buiten zonder dat het alarm afgaat.