Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – Man en vrouw overvallen zussen

De man en de vrouw die worden verdacht van een gewelddadige woningoverval op twee Haagse zussen van 77 en 82 jaar, zijn op meerdere plekken gefilmd. Ze zijn te zien bij het huis van de slachtoffers en twee keer in Leiden: tijdens het dumpen van hun scooter en bij een poging om geld op te nemen met een buitgemaakte bankpas.

De zussen wonen samen in een bovenwoning aan de Laan van Nieuw Oost-Indië in Den Haag. Op maandagochtend 19 december zijn ze thuis, want een van hen verwacht de thuiszorg. Een camera in de straat legt vast hoe er rond 10.45 uur inderdaad mensen bij het huis verschijnen: een man op een scooter en een vrouw in een jas van PostNL. Zij heeft een pakket bij zich.

Als er wordt aangebeld, doet een van de zussen nietsvermoedend open. Maar in plaats van de thuiszorg, staan de man en de vrouw voor de deur. Het slachtoffer wordt naar binnen geduwd en komt op de grond terecht. In de woonkamer worden beide vrouwen bedreigd met een vuurwapen en een mes. De overvallers eisen de sleutel van de kluis.

Omdat ze flink bedreigd worden, vertellen de zussen uiteindelijk waar de sleutel is. Daarmee opent de man de kluis en haalt die leeg. Vervolgens wordt het hele huis doorzocht en alles van waarde verdwijnt in een boodschappentas. Zelfs sieraden die de vrouwen om hun nek en vingers hebben, worden meegenomen. Verder wordt de mond van één van de vrouwen afgeplakt met tape.
De overvallers vinden ook een bankpas en eisen de bijbehorende pincode. Eén van de zussen geeft hen bewust een verkeerde code. Uiteindelijk worden de vrouwen van 77 en 82 jaar vastgebonden met tiewraps en aan hun lot overgelaten.De jongste zus heeft een harde klap op haar hoofd gehad en flinke bloeduitstortingen op haar armen, handen en heup overgehouden aan de overval. De oudste zus is inmiddels overleden. Het is moeilijk te zeggen of de nasleep van de overval iets met het overlijden te maken heeft, aldus de politie.
Er zijn veel sporen en beelden die naar de daders kunnen leiden. De man en de vrouw zijn niet alleen gefilmd bij de woning van de slachtoffers, maar ook bij een geldautomaat aan het Bevrijdingsplein in Leiden. Daar hebben ze na de overval geprobeerd geld op te nemen met de gestolen bankpas. Omdat ze een verkeerde code hebben gekregen, lukt dat niet.

Zowel de man als de vrouw worden tussen de 20 en 25 jaar geschat en ze zijn tenger gebouwd. De man heeft een donkere huidskleur en hij droeg een zwart bomberjack van Dsquared en een trainingsbroek van Nike.
De vrouw heeft een lichte tot lichtgetinte huidskleur en lijkt donker lang haar te hebben. Ze droeg een trainingsbroek van Hummel en een groene jas met een bontkraag. Bij de overval leek zij de leiding te hebben, ze gaf bijvoorbeeld instructies aan de anderen.


Scooter gedumpt
Uit het politieonderzoek blijkt dat de twee na de overval ook bij de Hoflandbrug in Leiden zijn geweest. Een camera heeft vastgelegd hoe ze daar op een scooter overheen rijden. Er is ook te zien dat even later twee andere personen onder de brug gaan staan. De overvallers hebben contact met die twee: het lijkt erop dat ze de tas met de buit aan hen overgeven.

Daarna dumpen de man en de vrouw de scooter in het water bij de brug. Duikers van de politie hebben die er weer uitgehaald. De zwarte Piaggio, type N/a, bleek op 28 november te zijn gestolen vanaf de Van Nijenrodeweg in Amsterdam. Mogelijk hebben de daders er in de periode tot 19 december op gereden of is hij ergens weggezet. De politie hoort het graag als iemand daar iets over weet.

barbecuebarrel cool