Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag-Man doet twee keer greep in kassa van Spar


Een man die zich voordoet als klant, heeft twee keer een greep in de kassa van de Spar aan het Stuyvesantplein in Den Haag gedaan. Hij heeft in totaal bijna 400 euro buit gemaakt. Op de camerabeelden is duidelijk te zien hoe brutaal de man te werk gaat.


Op zondag 20 december slaat de man voor de eerste keer toe. Hij komt bij de kassa en wil een flesje drinken afrekenen. Op het moment dat de medewerker de kassalade opent, laat hij per ongeluk geld vallen. Als hij bukt om het op te rapen, grijpt de dief zijn kans en grist voor 100 euro aan biljetten uit de kassa.

Op zaterdag 2 januari is de man opnieuw in de winkel, maar dan steelt hij niets. Mogelijk durft hij het niet aan omdat er een medewerkster bij de uitgang staat. De volgende dag, zondag 3 januari, slaat hij opnieuw toe. Op het moment dat de caissière de lade opent, pakt hij er een stapel biljetten uit en rent hard weg. Nu heeft hij bijna 300 euro te pakken.

Na de diefstal op 20 december is een winkelmedewerker achter de man aan gerend. Hij is via de Pahudstraat naar de 3e Joan Maetsuyckerstraat gerend. Op de rotonde staat iemand met een scooter klaar, een Vespa Sprint. De dief springt daar op en samen rijden ze weg richting de Hendrik Zwaardecroonstraat.

Wie is de brutale dief?