Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag-Man betaalt met gestolen pas

Terwijl de bewoner van een huis aan het Om en Bij in Den Haag lekker ligt te slapen, wordt zijn portemonnee gestolen door een insluiper. Met de pinpas die daar in zit, is twee keer contactloos betaald bij een benzinestation in het centrum van Den Haag.

UPDATE: de man is herkend. Het is een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij bleek al vast te zitten voor een ander strafbaar feit en is nu ook verhoord over de insluiping.

De insluiping vindt plaats in de nacht van 12 op 13 maart. De bewoner heeft voor hij naar bed gaat zijn sleutels, shag en portemonnee op een tafeltje gelegd. De volgende ochtend zijn de spullen weg. De politie vermoedt dat er ’s nachts iemand door het openstaande slaapkamerraam naar binnen is geklommen en de spullen heeft gestolen.

Rond 5.00 uur wordt de pinpas uit de portemonnee twee keer gebruikt bij het tankstation aan de Laan in Den Haag. Op beelden is te zien hoe de verdachte komt aanfietsten en binnen twee keer 20 euro opneemt. Omdat hij geen pincode heeft, kan hij alleen contactloos betalen. Daarna fietst de man weer weg.
Wie is de man?