Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag-Stel steelt Cartier-horloge twv 10 duizend euro

De man en vrouw op de foto zijn gehaaide dieven. De vrouw heeft een soort hippe boerka aan(deze diefstal is van voor het boerkaverbod)

De kleding is mogelijk een handig hulpstuk bij de lucratieve diefstal.

Op woensdag 15 augustus, net na 15.00 uur, bezoeken de man en de vrouw een horlogewinkel aan het Noordeinde in Den Haag. Na hun vertrek bemerkt de medewerker dat er een kostbaar Cartier horloge ontbreekt uit de vitrine. Een horloge met een waarde van 9950 euro. Bijna tienduizend euro dus. Een serieuze winkeldiefstal.

Cartier is de naam van een Frans juweliershuis gespecialiseerd in het maken van zeer luxueuze sieraden, waaronder ringen, armbanden, oorbellen, kettingen en dus horloges. Zeer in trek bij bepaalde mensen.

Cartierdieven Backers en Zoon

De man en de vrouw zijn de enige klanten in de zaak. De man leidt de verkoper af en is met hem in gesprek bij de balie. De vrouw blijft bewust bij de vitrine staan. Op de camerabeelden is de vrouw in de weerspiegeling te zien. Het lijkt erop dat zij iets pakt en dat onder haar kleding stopt. Zoals gezegd: haar kleding leent zich daar uitstekend voor.

Als het stel vertrekt, legt de verkoper de getoonde horloges weer terug in de vitrine en ontdekt hij dat er een kostbaar horloge, een Cartier met een waarde van 9950 euro, ontbreekt. De verkoper had geen enkele argwaan op het moment dat de verdachten in de zaak waren. Ze hebben het zo bedreven gedaan, dat het zou kunnen dat ze dit vaker op deze manier doen.

Zaaknummer:
2018233065