Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag-Familie kan niet op reis na diefstal tas

Een familie is in de trein bij station Den Haag Holland Spoor de dupe geworden van een dief, die hun rugtas met reisdocumenten en geld heeft gestolen. Daardoor kon hun reis niet doorgaan. Vlak na de diefstal is er geld opgenomen met hun pas. Daarbij is de verdachte in beeld.

UPDATE: de verdachte is aangehouden.

De slachtoffers zitten op vrijdag 2 november ‘s morgens vroeg in de trein van Amsterdam Schiphol naar Brussel. Ze hebben zes koffers, een aantal dozen en een rugtas bij zich en zitten daarom in een tussenstuk van de trein vlakbij de deuren. Tijdens de reis zien ze een man een aantal keer door de trein lopen.

Vlak voordat de trein aankomt op station Den Haag HS, komt de man bij de deur staan. Hij laat wat muntgeld vallen en één van de familieleden helpt hem met het oprapen daarvan. Op dat moment is het de man waarschijnlijk gelukt om de rugzak te stelen, want zodra de deuren dicht zijn en de trein weer rijdt, blijkt die te zijn verdwenen.


Geld opgenomen
Nog voordat de pinpas die in de tas zat is geblokkeerd, is er al 250 euro opgenomen bij een geldautomaat aan het Jonckbloetplein in Den Haag. De man die dat doet, is daarbij duidelijk in beeld. Hij heeft vrij grote neusgaten en donkere volle wenkbrauwen. Hij rookt, zijn jas is van het merk Canada Goose en hij draagt een pet. Hij airposds in zijn oor.

In de tas zat verder een behoorlijk geldbedrag. Ook is de familie hun reisdocumenten kwijt, waardoor de geplande reis niet kon doorgaan.

Herkent u de pinner?
Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-10000012