Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag-Behulpzame man opgelicht bij parkeerautomaat

Het behulpzaam kopen van een parkeerkaartje voor een ander is een 60-jarige man uit Den Haag duur komen te staan: nadat zijn pincode is afgekeken en zijn pinpas gestolen, is er ruim 1000 euro van zijn rekening gehaald. De man die dat geld uitgeeft, is op verschillende plekken gefilmd.

Het slachtoffer fietst op dinsdagmiddag 4 februari door de Van Dijckstraat in Den Haag, als hij wordt geroepen door een man die bij een parkeerautomaat staat. Hij vraagt in het Engels of hij hem kan helpen bij het kopen van een parkeerkaartje.

Bij de automaat kan alleen gepind worden, en de man heeft alleen cash geld bij zich. Hij vraagt dus of de man het bedrag kan pinnen, waarna hij het bedrag meteen contant terugkrijgt. Het slachtoffer besluit om de man te helpen en pint het bedrag voor hem.

Pincode afgekeken
Op het moment dat hij zijn pincode intoetst, valt het hem op dat de man over zijn schouder meekijkt. Maar de 60-jarige man breekt de transactie niet af. Daarna zegt de man dat er iets niet goed is gegaan, zodat het slachtoffer opnieuw moet pinnen. Ook nu kijkt de man over zijn schouder mee.

Daarna lukt het de man om de pinpas van het slachtoffer te stelen. Meneer heeft dit niet in de gaten en fietst verder. Pas thuis ontdekt hij dat er op verschillende plekken in Den Haag is afgerekend met zijn pas: onder andere bij een supermarkt aan de Prinsegracht en bij parfumerie Ici Paris XL. In totaal is er ruim 1000 euro van zijn rekening verdwenen.

Beelden van verdachte
De man die de aankopen doet, is duidelijk in beeld. Hij wordt geschat tussen de 40 en 45 jaar oud en is 1,70 à 1,75 meter lang. Hij heeft grijzend haar, net als zijn baard en snor en draagt een opvallende pet. Het slachtoffer heeft de beelden ook gezien en heeft de man herkend als de man die hem aansprak bij de parkeerautomaat.