Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Haag – 84-jarige man raakt 6000 euro kwijt aan telefonische oplichters

Een man van 84 jaar uit Den Haag is het slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. Iemand liet hem aan de telefoon geloven dat er iets mis wat met zijn rekening en dat zijn pinpas moest worden opgehaald. Met die pas is vervolgens 6000 euro opgenomen.


Het slachtoffer wordt op 18 december gebeld door iemand die zegt dat hij van de bank is. De boodschap is dat er iets niet goed gaat met zijn rekening. Om te voorkomen dat hij straks al zijn geld kwijt raakt, moeten zijn pinpas en e.dentifier worden opgehaald. En meneer moet zijn pincode geven.

Omdat de ‘bankmedewerker’ veel gegevens van de man weet, denkt die dat het klopt. Terwijl hij nog aan de telefoon zit, wordt er al aangebeld. Voor de deur staat een man die de pas komt ophalen. Die wil nog even met zijn ‘collega’ aan de andere kant van de lijn praten en neemt dan de pas en e.dentifier mee.

Drie keer 2000 euro
Vermoedelijk dezelfde man loopt daarna meteen door naar een geldautomaat aan het De Savornin Lohmanplein in Den Haag om geld op te nemen. Hij pint drie keer 2.000 euro van de rekening van de 84-jarige man. Hij draagt een mondkapje, maar er is genoeg van zijn gezicht te zien om hem te kunnen herkennen.