Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Den Bosch-Dit zijn de mannen die Mendes Moreira racistisch bejegenen

De politie heeft beelden vrijgegeven van twee FC Den Bosch-supporters die tijdens de wedstrijd tegen Excelsior vorig jaar november discriminerende opmerkingen maakten tegen voetballer Mendes Moreira. Justitie is op zoek naar de twee en hoopt dat er mensen zijn die de mannen herkennen.

UPDATE: een van de mannen heeft zich gemeld. Het gaat om een 48-jarige man uit Rosmalen.


Het incident speelde zich af tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior op 17 november 2019. Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira kreeg tijdens de wedstrijd de volle laag van een aantal Bossche aanhangers. Het duel werd enige tijd gestaakt en de spreekkoren zorgden voor een nationale discussie.

Politie en justitie zijn meer dan een jaar na de racistische spreekkoren op zoek naar de twee. “We hebben het onderzoek niet losgelaten”, zei een woordvoerder eerder. “Mensen moeten niet denken dat ze hiermee zomaar kunnen wegkomen.”

Stadionverboden
Eerder legde de Bossche club een aantal supporters al stadionverboden op. Ook waren de spreekkoren voor de KNVB en de overheid de aanleiding om te komen met een ‘aanvalsplan’ tegen racisme.