Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

Delft-Benzinedief in Renault Megane

Een 25-jarige man uit Delft is de dupe geworden van diefstal van de kentekenplaten van zijn auto. De platen zijn vervolgens op een andere auto gezet, waarmee meerdere keren is getankt zonder te betalen. Ook zijn er bekeuringen mee gereden. Omdat de auto in het zicht van een camera geparkeerd stond, is er duidelijk beeld van de diefstal.

Op de camerabeelden is te zien hoe een man op donderdagochtend 27 juni door de Hugo de Grootstraat in Delft loopt. Hij haalt in twee etappes de kentekenplaten van een geparkeerde auto en neemt die mee. De platen zijn daarna op een Renault Megane Cabrio gezet, die in de maanden daarna meerdere keren is volgetankt. De bestuurder is vervolgens weggereden zonder af te rekenen.

Er is getankt in Zoetermeer, Leiden, Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Hendrik-Ido-Ambacht. Op beelden van één van die tankbeurten is de Renault Megane te zien. De bestuurder is niet goed in zijn gezicht te zien. Hierdoor is niet duidelijk of het dezelfde man als de verdachte van de kentekendiefstal is.

Auto in de buurt gezien
De avond voor de diefstal parkeert een Renault Megane Cabrio in de Hugo de Grootstraat in Delft. De man die uitstapt is, aan zijn kleding te zien, waarschijnlijk de kentekendief die de volgende ochtend toeslaat.

De politie hoopt dat iemand hem herkent, mogelijk in combinatie met zijn auto, waar afgelopen zomer een tijdje het kenteken 46-RBS-6 op heeft gezeten. Het is niet bekend of die platen er op dit moment nog op zitten.