Boevenvangen.nl

Boevenvangen.nl

De politie houdt van Tesla

De Nederlandse politie houdt van Tesla. Dat komt door de Sentry-Mode in deAmerikaanse auto. Het op vier camera’s gebaseerde antidiefstalsysteem heeft in de afgelopen maanden allerlei incidenten vastgelegd op camera. De camera’s filmen namelijk continu en dat kan belangrijk bewijsmateriaal opleveren.

Er zijn al twee gevallen bekend waarbij de politie een oproep doet aan Tesla-bezitters om hun beelden te bekijken: de moord op klusjes man Mehmet in Beuningen en onlangs bij de moord op Jaison Sanches op het Tiendplein in Rotterdam. In Opsporing Verzocht werd een specifieke oproep gedaan aan Tesla-rijders uit Rotterdam. Of zij wellicht beelden hadden van de schutter?

Duitse politie

De Nederlandse politie is enthousiast. In Duitsland zijn er juist twijfels over het camerasysteem van de elektrische auto. Sterker nog: auto’s van Tesla zijn op bepaalde politieterreinen in de Duitse hoofdstad Berlijn niet meer welkom, waaronder het hoofdbureau en het bureau van de staatspolitie LKA. Dat heeft te maken met de camera’s waar de Tesla’s mee zijn uitgerust en die permanent de omgeving van de auto filmen.

Volgens een interne memo is de Berlijnse politie bang voor privacyschendingen en heeft ze bezwaar tegen het opslaan van de beelden bij Tesla’s Europese hoofdkwartier in Nederland. Onduidelijk is wat het bedrijf van Elon Musk met die beelden doet.

plantenbak

bejaarden scammers
pet flessen